Kunstproject street art Gemeente Gennep

Het werk aan de Zandstraat vormt een fraaie afscherming voor het bouwterrein van Centrum Centraal dat medio 2014 wordt opgeleverd.

Passies en dromen in het hart van Gennep
Leerlingen uit 3 mavo en een groep uit de onderbouw van het Elzendaalcollege Gennep hebben bijgedragen aan deze 60 geschilderde panelen.
Als opdracht moesten de leerlingen een silhouet schilderen van een persoon die het vak passies en dromen op het Elzendaalcollege uitoefent.
http://www.gennep.nl/wonen-en-leven/nieuws_3579/item/streetart-elzendaalcollege-in-het-hart-van-gennep_19689.html
http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/straatkunst-in-genneps-centrum-1.3864535


Wat is dat voor  vak passies en dromen?Leerlingen hebben hun dromen; Ze dromen van een rol in een soap of musical, ze dromen van een glansrijke carriere als profvoetballer, ze dromen van”wannabe a popstar”. Een enkeling maakt die droom waar. Bij de meeste blijft het bij dromen.

Het Elzendaalcollege geeft leerlingen de ruimte om hun passies en dromen te realiseren. Zij kiezen zelf een project uit, zoals Streetart. Voor dit vak kregen leerlingen de opdracht om silhouetten van hun hobby of toekomstbeeld te schilderen.

Niet alleen een groep uit de onderbouw tijdens het vak passies en dromen, maar ook de derde-jaars mavo werkte mee aan het project. Zo maakten derdejaars Lieke en Femke panelen met het onderwerp verzorging en jongleren. “Het was leuk om te doen en het totaal ziet er mooi uit”, vindt Lieke.

Met deze opdracht wil de gemeente jongeren betrekken bij de plannen voor het centrum. Centrum Centraal vormt onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling in het Hart van Gennep, rondom het Jan Lindersplein. De gemeente wil de vitale vestingstad hierdoor nóg aantrekkelijker maken.

Ook 3 dienstverlening & commercie basis staken hun handen uit de mouwen voor het productiewerk en zette de panelen in de grondverf en hebben ze voorzien van een waterafstotende laklaag. Teamwork!

 
Het eindresultaat:
Woensdag 12 juni onthulde wethouder Harry van den Bogaert samen met leerlingen van het Elzendaalcollege het kunstwerk ‘Passies en dromen in het Hart van Gennep’. Bijna 60 leerlingen van de onderbouw en van Mavo 3 van de school werkten hier de afgelopen weken aan.